POLÉVKA Z OPEČENÉHO ČESNEKU

podle Haliny Pawlowské

POLÉVKA Z OPEČENÉHO ČESNEKU

                                                   Tenhle recept musíte zkusit, pocítíte rozkoš ...

                      3 paličky pečeného česneku

                      1 větší cibule

                      2 brambory

                      1 l drůbežího vývaru

                      1 dl smetany

                      2 lžíce oleje

                     Čerstvá bazalka (nebo rozmarýn, tymián)

Sůl

 

Nakrájíme cibuli a zpěníme ji v hrnci na rozehřátém oleji.

Oškrábané brambory rozkrájíme na kostky a vhodíme do hrnce k cibulce. Brambory zalijeme horkým vývarem a vaříme 12 minut, potom vytlačíme ze slupek česnek do polévky a všechno spolu promixujte. Polévku zjemníme sladkou smetanou a ještě dvě minuty provaříme. A už můžeme nalívat do talířů, ozdobit čerstvou bazalkou (anebo rozmarýnem, nebo tymiánem) a na stole vedle z talířku nabídneme nasucho opečené krutóny z bílého chleba.